M A G I E si C R E A T I V I T A T E… pentru noncreativi

Daca ai ajuns la acest articol, este foarte probabil ca ai facut-o pentru ca te intereseaza acest subiect si anume creativitatea.

Pentru cine este acest articol?

Acest articol este pentru tine…
  • daca doresti sa reinventezi un produs sau un serviciu sau …
  • daca te intereseaza sa-ti diferentiezi afacerea,
  • daca te gandesti sa te reinventezi,
  • daca doresti sa gasesti cu usurinta solutii la unele probleme din viata ta, gandind altfel decat o faci in mod obisnuit.
Acum ca te-ai hotarat sa citesti acest articol, fa-o pana la capat.
In primul rand iti voi da cateva definitii din cele peste o suta pe care le-am gasit pana acum, apoi iti voi oferi cateva provocari prin care poti testa cat de creativ esti iar la final vei primi din partea mea mai multe tehnici din cele peste 30 pe care le cunosc. In felul asta poti face adevarata MAGIE, adica vei face sa apara idei noi pe biroul tau.

Hai sa incepem !

Iata definitia mea: Creativitatea este magia mintii.
Iata ce zice wikipedia : Creativitatea este un proces mental si social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale mintii creative între idei sau concepte existente.
DEX-ul zice cam asa: CREATIVITÁTE s. f. Însușirea de a fi creator; putere creatoare. [Pr.: cre-a-] – Din fr. créativité.
Urmatoarea definitie este preferata mea si ma voi folosi de ea ca sa intru direct in subiect:
“Creativitatea este dispozitia de a crea, care exista in starea potentiala la toti indivizii si la toate varstele in stransa legatura cu mediul socio-cultural.” Norbert Sillamy
Am intalnit de-a lungul timpului multi oameni care imi spuneau ca ei nu pot fi la fel de creativi ca mine. Ca eu am multe idei pentru ca sunt iluzionist profesionist si ca mintea mea este antrenata sa functioneze altfel. Stii care e raspunsul meu la o astfel de covingere ? Daca nu poti fi la fel de creativ ca mine sau ca orice alta persoana pe care o consideri creativa, fii creativ CA TINE. Asa cum spunea mai sus Norbert Sillamy, ai nevoie sa fii in DISPOZITIA DE A CREA in primul rand si apoi e important sa crezi ca aceasta stare exista la TOTI INDIVIZII si LA TOATE VARSTELE.
Diferenta poate veni din mediul SOCIO-CULTURAL. Adica eu generez anumite idei, sau « visez » anumite lucruri pentru ca sunt intr-un anumit mediu, iar tu poti genera alte idei… « vise » … posibil influentate de mediul tau socio-cultural.
Hai sa-ti dau o provocare prin care vei intelege ce ai nevoie pentru a fi creativ.
Ia te rog acum un pix cu pasta sau gel de culoare albastra si fa tot posibilul si scrie pe o foaie de hartie cu rosu.
Gasesti raspunsul la aceasta provocare in articolul viitor.
Pana atunci te invit sa cauti o solutie la aceasta provocare. Te asigur ca exista cel putin un raspuns si este foarte simplu.

 

Comentarii: