Cum sa-i invatam pe copii trucuri de magie

Augustin Show more animals afis

Din experienta mea, copiii pot incepe sa studieze arta iluzionismului imediat dupa varsta de 8-9 ani, ideal insa este la varsta de 12 ani. E nevoie ca acea parte a creierului responsabila de logica si corelari rationale sa fie dezvoltata.
Exersarea trucurilor de magie de catre copii favorizeaza cresterea stimei de sine, mareste harta mentala si ii ofera un mod placut de a socializa cu ceilalti copii din grupul lui.
Etapele invatarii in acest context sunt urmatoarele :
– Uimire – copilul vede numarul de magie si nu intelege sau da explicatii cat se poate de creative, uneori fara sa se mai opreasca.
– Explicarea trucului – copilui ii este explicat de catre profesor mecanismul din spatele trucului.
– Pragul – aici peste 80% din copii renunta pentru ca se considera pacaliti sau nu se simt motivati sa invete trucul. Restul de 20% se indetifica cu magicianul si doresc sa-l imite.
– Exersare/Renuntare – este momentul in care copilul inceraca sa imite miscarile explicate in curs, dar pentru ca nu are antrenament este posibil sa nu-i iasa perfect de prima data. Aici mai mult de 50% renunta si trec mai departe fara sa finalizeze invatarea trucului.
– Prezentarea – Copilul invata singur sau cere ajutorul profesorului. Daca are frati, prieteni sau parinti care invata alaturi de el, acestia pot fi parteneri ideali de experimentare. In acest fel copilul reuseste mai repede sa treaca peste frustrarile din perioada exersarilor. In medie, fiecare truc e bine sa fie repetat in oglinda, in fata unei alte peroane sau in fata unei camere de filmat de minim opt ori in varianta reusita. Pana la urma, copilul a reusit sa invete trucul si il prezinta cu succes.
– Fixarea – Copilul a prezentat trucul atat de des incat acum se observa naturalete si relaxare in miscari.

Daca esti parinte si copilul tau doreste sa invete sa prezinte trucuri de magie tine minte 3 reguli simple :
1- Incurajeaza-l de fiecare data, iar daca simti ca are nevoie sa fie corectat, fa asta intr-un mod discret nu de fata cu toata lumea ;
2- Ajuta-l personal sa duca sarcina pana la capat. Asta ii va creste foarte mult stima de sine si se va simti iubit.
3- Nu-l forta! Fiecare copil are ritmul lui propriu de invatare pe care e bine sa-l ai in vedere.

Copilul tau poate incepe sa invete trucurile simple din cursul pe care-l gasesti aici.

Multuemesc,

Augustin

Comentarii: