Principiile de bază ale iluzionismului

Prin anul 2013, am lansat un curs de iluzionism.

Am avut primii cursanţi şi am început totul aşa cum credeam eu că trebuie prezentat. Eram foarte suparat că aceştia erau interesaţi mai mult de trucuri decât de teorie.

Printre cursanţi, era unul mai special, care punea mereu întrebări despre teorie. Prima lecţie pe care i-am oferit-o a fost despre principiile de bază ale iluzionismului. Aceste principii te ajută să treci la nivelul următor şi să-i energizezi pe cei cărora le prezinţi magia ta.

In mare, principiile de bază ale iluzionismului sunt urmatoarele :

  1. Apariţiile – Faci să apară obiecte, persoane, etc.;

  2. Dispariţiile – Faci să dispară obiecte, persoane, etc.;

  3. Transpoziţia – Un lucru aflat în punctul A îşi schimbă locul instant cu un altul aflat în punctul B;

  4. Restaurarea – Un obiect este stricat/rupt/demontat şi reparat instantaneu;

  5. Străpungerea/Penetrarea –  Trecerea unor obiecte solide unul prin celălalt;

  6. Transformarea – Transformarea unui obiect in altul, schimbarea formei, culorilor, etc.;

Şi principiile de bază ale mentalismului:

  1. Fenomene extraordinare – Magicianul poate susţine că are o memorie extraordinară, poate face calcule imposibile, poate prinde cu dinţii un glonţ din aer, îşi poate opri pulsul, etc.:

  2. Telechinezie – Magicianul pretinde că poate levita un obiect sau îl poate mişca cu puterile sale extraordinare;

  3. Percepţii extrasenzoriale – Magicianul susţine că poate citi de la distanţă, poate controla şi influnenţa oamenii de la distanţă, poate vedea in viitor, etc.;

Imaginează-ţi că eşti la o pterecere şi doreşti să-ţi uimeşti prietenii cu trucuri de magie. Cu cât trucurile folosite se bazează pe o cascadă de principii diferite, cu atât prezentarea ta este mai bună.

Hai să-ţi dau un exemplu simplu:

Eşti la o masă cu prietenii şi iei un şerveţel pe care îl rupi şi apoi îl faci să apară înapoi întreg exact aşa cum era (RESTAURARE)! Apoi rogi pe cineva să se gândească la o carte de joc pe care să o spună cu voce tare. După asta îi arăţi că într-un colţ al şerveţelului era scrisă dinainte cartea pe care tocmai a spus-o (FENOMEN).

Scoţi un pachet de cărţi, le arăţi celor din încăpere că toate sunt diferite. Aşezi cărţile pe masă şi din pachet  începe să se mişte până iese afară o singură carte. Este exact cartea spectatorului (TELECHINEZIE).

Probabil că în timp ce ai citit scenariul de mai sus te-ai întrebat, pe bună dreptate, dacă sunt posibile toate acestea.

Ei bine,  da! In iluzionsim, mai mult ca în oricare alt domeniu, ORICE ESTE POSIBIL! Limita este doar imaginaţia.

Aşa e că acum înţelegi mai bine cum să-ţi uimeşti prietenii cu momente de magie? Ca să pui în practică cele învăţate mai sus ai nevoie să ştii cum se fac trucurile de magie.

Uită-te peste toate cursurile disponibile şi alege-l pe cel care te atrage intuitiv.

Intră aici http://academiadeiluzionism.ro/courses/toate/

Comentarii: