11111

Magia de scenă pentru începători – Prima parte

EXTAZ!

Asta am simțit când am făcut prima dată un număr de magie.  Explozia de fericire datorată faptului că puteam să fac magie, mi-a crescut automat stima de sine.

Apoi, când am avut un repertoriu suficient de bun, am urcat pe scenă. De fapt am reurcat, dar în postură de magician. Înainte cu mulți ani de zile, am fost actor, MC sau prezentator de spectacole.

Din anul 1999, scena îmi este ca o a doua casă. Mă simt foarte bine pe scenă și magia este doar un pretext pentru mine.

Sunt întrebat destul de des, ce ar trebui să facă un magician care dorește să prezinte magie pe scenă? Tocmai de asta voi scrie trei articole pentru magicienii aflați la orice nivel de experiență. În acest prim articol, te voi ajuta să-ți construiești spectacolul. Mai exact, îți ofer un set de sugestii care sper să-ți fie utile.

Mai întâi e nevoie să înțelegi că un spectacol înseamnă mai mult decât o simplă prezentare de pe scenă. Pentru ca prezentarea ta să se numească spectacol, ai nevoie de mai multe ”artificii” pe care ți le voi desconspira în aceste trei articole.

Mai întîi vreau să te ajut să-ți faci un repertoriu pentru magia de scenă.

Iată 10 idei pe care să le pui în scenă la început de drum:

Mentalism

Aici te poți gândi la orice tip de număr de mentalism. Predicții, telekinezie sau chiar momente de hipoză, sunt momente numai bune de făcut pe scenă.

Zomby Ball (Bila zburatoare)

Acest efect este din clasa celor clasice. Ai grijă la acest efect de magie, pentru că are ”unghiuri sensibile”.  Adică nu îl poți face dacă ești înconjurat de public.

Evadari

Maestrul evadărilor, Harry Houdini s-ar bucura să-i amintești numele pe scenă dacă faci ceva din repertoriul lui. Aici te poți gândi la celebra lui evadare Metamorfozis.

Inele chinezești

Chiar dacă este vechi, acest număr nu e va învechi niciodată. Executat bine și cu o prezentare personală te poți evidenția ca un mare magician. Oamenii sunt fascinați de acest număr.

Atenție totuși cum alegi inelele, pentru că sunt de mai multe tipuri: Cu întrerupere, cu cheiță, cu magnet, etc.

Maut coil

Acest efect îți oferă avantajul că îl poți face pe orice tip de scenă. Il poți face singur sau cu voluntari. Il poți face la copii sau la adulți. Este un efect la care doar trebuie să-i adaug o prezentare personală.

Sfori

Numerele cu sfori sunt ușor de învățat și de prezentat. Nu ai nevoie de o dexteritate specială. Poți învăța numărul cu trei sfori inegale sau cu sfoara care trece prin corp, etc. Diferența o face modul cum prezinți aceste numere.

Jumbo Card Monte

Acesta este un număr la care chiar nu trebui să știi să faci mare lucru. Doar muți cele trei cărți dintr-un loc în altul. Cred că este cel mai simplu și de impact număr de magie pe care îl poți face la început pe scenă.

Aparitie de porumbel sau iepuras (poti folosi Dove&Rabbyt pan)

Și aceste efecte sunt așa numite self-magic. Adică sunt gata preparate. Deci nu ai mare lucru de făcut. Doar cumperi trucul, animăluțele și urci pe scenă.

Eșarfe (apariții, dispariții, multiplicări sau transformări de eșarfe)

Găsești la orice magazin pentru magicieni numere cu eșarfe. Doar trebuie să te decizi ce buget ai de cheltuit și ce-ți place să prezinți.

Miser`s Dream (Frapiera in care apar bani)

La acest număr e bine să repeți înainte până mișcărie arată cât mai natural. Este important și de unde ”încarci” banii. Dacă reușești să-l prezinți frumos, acest efect poate fi folosit și în spectacolele pentru adulți.

 

Primul pas pe care ar trebui să-l faci pentru construirea spectacolului este să te decizi pentru ce audiență te adresezi: adulți sau copii.

Apoi te hotărăști ce tip de personaj vrei să fii: stilul dramatic sau stilul jucauș și plin de umor

Iar la final construieșteți pe bucăți, câte 15-20 de minute de spectacol. Ce prinde la public, poți să  păstrezi, ce nu prinde, modifici sau renunți la acel număr.

Sper că ți-a fost util acest articol.

P.S. Evită să folosești foc, ace, lame, cuțite, îngițiri de orice fel,  la spectacolele de copii!

Anunț important!

Pe data de 21 iulie 2016, de la ora 14.00,
organizez un curs online gratuit cu tema: Magia de Scenă.

Înscrie-te Acum La Acest Curs GRATUIT

Click Aici 

 

 

 

Comentarii: