insomnia

Relaxeaza-te. Tehnica de somn usor pentru insomniaci

La un moment dat, dupa mai multe saptamani foarte pline cu spectacole si intalniri de afaceri, intr-o noapte incercam sa adorm. Spun ca incercam pentru ca am stat aproape doua ore fara sa reusesc sa adorm.

Ti se intampla sa nu poti adormi cand esti foarte obosit? Stiu cum e. Este foarte stresant sa te tot chinui si sa nu reusesti sa atipesti, dupa ce mai multe zile sau saptamani te-ai solicitat la maxim.

Nu mai stiu cum am adormit atunci, dar mi-am spus ca trebuie sa existe o metoda prin care sa pot adormi la comanda. In fiecare zi cautam articole despre stress management, despre somn si tehnici de adormire rapida.

Ce urmeaza sa-ti impartasesc te va ajuta mult daca ai probleme cu somnul sau vrei un somn profund si de calitate.

Cautarea mea a durat pana intr-o zi cand din intamplare am descoperit ceva foarte interesant. Cum stateam in pat, am auzit de afara, greierii si am inceput sa ma concentrez pe cum cantau. Apoi am inceput sa ma concentrez si pe alte sunete pana cand am inceput sa numar cate sunete distincte puteau fi percepute.

Ghici ce? Am adormit foarte repede.

Folosesc si astazi aceasta tehnica pe care am perfectionat-o dupa ce am mai urmat si cateva cursuri de hipnoza/autohipnoza. Ca de exemplu am adaugat atentia pe respiratie si cateva autosugestii pentru a ma putea relaxa in profunzime.

Ti-am scris acest articol pentru ca multi prieteni de-ai mei mi-au spus ca si-ar dori sa afle cum pot face sa reduca stresul si sa se poata relaxa usor, fara ajutor farmaceutic.

Ce pot sa-ti spun este ca avem in noi toate resursele de care avem nevoie si de cele mai multe ori trebuie doar sa le accesam. Fa acest exercitiu oricand doresti un somn profund si linistitor si observa care sunt rezultatele.

Ti-a placut articolul ? Lasa un comentariu…. Multumesc.

Comentarii: