Perceptie si Realitate

Tu ce faci atunci cand visezi cu ochii deschisi ? In adolescenta imi placea sa scriu literatura SF pentru ca nu exista internet, TV sau Mall-uri care sa-mi « manance » atentia. Eram fascinat si de filmele SF pentru ca te introduceau intr-o lume in care ai dori sa traiesti macar o zi. Mai tarziu am inteles ca acele filme erau de fapt startegii de marketing ce pregateau intrarea pe piata a computerelor, a telefoanelor mobile, in general a noului val de produse de tip Gadget. Tot in acea perioada am inteles ca perceptia mea nu este tot una cu realitatea si ca REALITATEA mea este doar a mea.

Aminteste-ti de cate ori ai plecat din casa si ai observat ca ploua torential, esti fara umbrela, fara masina  si ai de ajuns intr-un loc urgent. Ce stare iti genereaza aceasta scena?  Imagineaza-ti acum taximetristul pe care l-ai chemat, care pe o astfel de vreme are mai multi clienti. Care crezi ca este starea taximetristului? Amandoi sunteti actori in aceeasi scena doar ca fiecare dintre voi percepeti diferit realitatea.

Un film cu adevarat magic in care ai ocazia sa observi cum mintea ta este bulversata in cascada este cel al trupei  OK GO din America. In timp ce privesti acest film, te invit sa observi ce simti si ce iti spui in gand si apoi te rog sa-mi lasi un comentariu.

Comentarii: