Augustin club 600

Invazia Trainerilor

Este un principiu după care mă călăuzesc: Când mai mulți oameni îți spun că ar trebui să faci ceva, atunci e cazul să-l faci. Când clienții și prietenii mei îmi spuneau că doresc să învețe și ei cîteva numere de magie, am zis că e doar așa, un moft. N-am luat niciodată în serios posibilitatea de a lansa un curs de iluzionism pentru începători.

 

Am observat că de mai multe ori mi-am propus să programez un curs pentru începători. De fiecare dată cînd îmi cădea privirea pe notițele din agendă, zâmbeam instantaneu și mă trecea un fior de entuziasm. Prin mintea mea erau tot felul de idei. Îmi imaginam grupul de cursanți, veselia de la curs și euforia de la final.

Doar că de fiecare dată renunțam. Până într-o zi în care m-am hotărât că nu mai fac nimic altceva și lansez CURSUL DE ILUZIONISM PENTRU ÎNCEPĂTORI.

Am făcut un test pe un grup mai mic de participanți, apoi am lansat cursul în trei orașe: București, Brașov și Iași. Atât de entuziasmat am fost de lansare, încât nu am luat în considerare că fix în același timp, era în desfășurare campionatul european de fotbal EURO 2016 din Franța. Nici că am programat totul înainte de mini vacanța de Rusalii.

 

Am lansat cursurile fără nici măcar să am sălile rezervate. Entuziasmul meu era la cote maxime. Mi-am propus să am în sală minim 15 participanți, dar aș fi ținut cursul și cu câțiva oameni în sală. Pentru că doream să-mi forțez limitele, am anunțat că aștept 25 de participanți în fiecare oraș.

 

Și am lansat! În câteva zile s-au înscris 16 doritori. Am fost uluit! Concuram cu Euro 2016 iar la Brașov programasem cursul, fără să-mi dau seama, exact la ora la care juca România cu Elveția. Mi-am menținut entuziasmul sus, pentru că aveam încredere că cei care doresc să vină la acest curs, vor veni oricum. Nu primisem niciun reproș de tipul ”nu vin pentru că e meci”. Între timp am rezervat și sălile, apoi a sosit ziua primului curs, cel de la Iași. Apoi a doua zi al doilea curs care s-a ținut la Brașov și în cele din urmă al treilea, la București.

 

Nu am avut în niciun oraș numărul de 15 participanți. Dar chiar și așa cursul a fost ca o explozie de energie care a ținut trei ore. Oamenii treceau de la uimire la surprindere și apoi iar la uimire. În câteva minute, uneori chiar secunde, participanții treceau de la ”eu nu pot să fac așa ceva” la un bine meritat  ”hai să-ți arăt ce bine îmi iese!”. Cele  trei ore cît a durat cursul s-au simțit trecând ca trei minute iar oamenii  se bucurau iar și iar de noile lor realizări.

 

La un moment dat, am observat că eu sunt doar un spectator la exaltările lor și la chicotele lor de bucurie. Din când în când, mai venea câte un cursant să-mi arate varianta lui de prezentare a magiei învățate. Simțeam o bucurie imensă, dar și un regret. Îmi părea rău că am amânat atâta timp acest curs. O mulțime de oameni puteau simți această bucurie autentică, această reînviere a copilului interior.

 

La Brașov se auzea gălăgia făcută de cei care se uitau la meci, iar la noi se repeta de zor. Aproape că nimeni nu mai era atent la nimic altceva decât la următoarea magie care va fi descoperită. La București am avut 12 participanți, dintre care opt erau traineri. Imaginează-ți cum este să predai unor oameni care trăiesc din pedagogie!

 

Mai jos ai testimonialele unora dintre ei.

 

 

De ce s-au simțit așa de bine?

Practicarea iluzionismului, este folosită cu succes în terapia ocupațională de către clinicile din Austria și nu numai. Atât copiii cât și adulții simt o imensă bucurie când reușesc să producă magie pentru cei din jurul lor. Iată care sunt cîteva din beneficiile practicării acestei arte, chiar și la nivel de hobby:

 

  • Îți dezvolți gândirea laterală. Adică îți mărești capacitatiea de a propune idei noi, de a gasi solutii si a obtine rezultate uimitoare la provocările din viața ta
  • Îți întărești stima de sine, printr-o părere mai bună despre propria persoană
  • Dobândești abilități de prezentare în public
  • Îți imbunătățești abilitatea de a acționa
  • Îți dezvolți dexteritatea
  • Devii mai sociabil
  • Îți dezvolți autodisciplina
  • Te obișnuiești să duci o sarcină până la capăt 🙂
  • Îți dezvolți gândirea critică
  • Descoperi noi moduri prin care poți să aduci bucurie celorlalti

Pentru înscrierea la acest curs nu ai nevoie de abilități speciale și nici măcar nu trebuie să mai fi făcut magie înainte. Treaba ta este doar să îți dorești, iar eu îmi voi face partea mea cât pot de bine: să te ajut și pe tine să creezi fascinație și magie!

Imaginează-ți cum ar fi să fii capabil să faci și tu magie pentru cei dragi din viața ta. Te aștept să participi și tu la următoarele cursuri care sunt programate să înceapă din luna septembrie 2016.

Aceasta a fost povestea ”nașterii” primului curs de iluzionism pentru începători organizat pentru adulți. Acum la final, te rog să-mi scrii într-un comentariu mai jos, care este orașul în care dorești să fie programat următorul curs?

Comentarii:
maugustin spune:

Salut Denis Ursu,
Sper ca atunci cand vei ajunge magician mare sa ne mai vizitezi pe site 🙂