brain-770044_1280-1

Iluzionismul și puterea sugestiei

Puterea sugestiei este capacitatea de a planta în mintea cuiva anumite idei sau gânduri, aici putem vorbi chiar de imagini, sunete sau mirosuri, astfel încât respectiva persoană să creadă că acestea îi aparțin.

În jurul efectelor sugestiei s-a format o întreagă industrie ce ne spune că ne putem îmbunătăți viața achiziționând produsul X sau Y. Există cărți, reviste, programe tv sau filme ce oferă sfaturi și reguli prin care, cu ajutorul sugestiei și al gândirii pozitive, putem renunța la dependențe, putem atinge obiective ce păreau imposibil de realizat și avem șansa să ne facem viața așa cum ne dorim.

Aici sunt foarte importante așteptările noastre în modul în care anticipăm răspunsurile în diverse situații. Aceste așteptări ne setează răspunsuri automate care pot influența rezultatul. Când suntem setați să vedem ceva… chiar vedem acel lucru.

De exemplu, dacă te invit să alegi un număr de la 1 la 9 exceptând numărul 3, mai mult ca sigur vei alege numărul 7. Iar pentru a te face să alegi acest număr este importantă discuția de dinainte pentru că pot folosi cuvinte ce rimează sau duc cu numărul 7 ca „șapcă”, „fapte” sau chiar să desenez numărul în aer pentru a te influența să alegi acest număr.

În trecut, ocultismul, sub toate aspectele lui – spiritism, hipnotism, telepatie, telekinezie, precogniție, astrologie, sugestie și autosugestie, magie – era practicat de persoane inițiate special în acest scop, persoane ce cunoșteau și puteau folosi în mod eficient capacitățile paranormale ale creierului uman. Toate cunoștințele acumulate în domeniu, erau apoi transmise pe cale inițiatică din generație în generație numai acelor persoane care dovedeau că pot stăpâni și păstra secretele filozofiei și practicilor magice.

Acum, eu te voi ajuta să spargi aceste bariere prin intermediul Academiei de Iluzionism și să afli secretele din spatele trucurilor magice (http://academiadeiluzionism.ro/courses/toate/). Ce spui de această propunere?

În final, am pentru tine cinci provocări prin care poți jongla cu puterea sugestiei:

  1. Dacă vei căsca, cel mai probabil o va face și persoana de lângă tine.
  2. Dacă vei aduce vorba de purici sau păduchi, cu siguranță le vei induce persoanelor de lângă tine o senzație de mâncărime.
  3. Dacă vei sugera că mâncarea este alterată, există șanse ca persoanelor de lângă tine să li se facă rău.
  4. Dacă spui că un anumit loc este blestemat, atunci când persoana în cauză va vizita acel loc, o va încerca o stare de disconfort.
  5. Dacă vei spune unei persoane că ceaiul pe care îl bea o va ajuta să slăbească, este posibil ca persoana în cauză să slăbească chiar dacă acel ceai este de tei sau de mușețel.
0
Blog
Comentarii: