PHOTO_18267125

Cum funcționează creierul la un accident vascular cerebral

Tu ce știi despre creierul tău? Cum funcționează emisfera stângă, dar cea dreaptă? Știința iluzionismului trece de barierele vizuale și ajunge în creier, reușind să-l surprindă și să-l păcălească. Asta face magia, se joacă în mod voit cu mintea interlocutorului. Pentru a înțelege această artă a iluzionismului, trebuie să afli mai multe despre creier și cum reacționează acesta în diferite situații.

Pentru că mă urmărești, astăzi îți voi recomanda o carte fenomenală cu un subiect de mare interes și un TED talk în care autoarea, Jill Bolte Yaylor, specialistă în neuroanatomie şi profesoară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Indiana din Indianapolis, povestește despre cum a avut un puternic accident vascular cerebral, cauzat de o hemoragie severă, localizată în emisfera stângă.

În cartea „Revelații despre creier” autoarea, Jill Bolte Yaylor, povestește despre cum este să ți se oprească funcțiile creierului (mișcare, vorbire sau conștiința sinelui) una câte una.

revelatii-despre-creier---dr-jill-bolte-taylor_31048_1_1350915972

Yaylor a beneficiat de o șansă de cercetare pe care puțini cercetători ai creierului și-ar dori-o: în data de 10 septembrie 1996, a avut un puternic accident vascular cerebral.

Te invit să citești cartea dar și să parcurgi acest videoclip unde vei afla cum a reacționat Jill Bolte Yaylor și cum în numai patru ore, și-a pierdut progresiv conştiinţa, până în punctul în care a devenit incapabilă să scrie, să vorbească, să citească sau să-şi mai amintească ceva din viaţa ei de dinainte.

0
Blog
Comentarii: