vepHzZq

Creează conexiuni neuronale noi

Știai că abilitatea creierului de a forma noi conexiuni neuronale pe baza învățării poartă numele de neuroplasticitate? Acest proces este continuu, iar din acest motiv suntem capabili să învățăm lucruri noi toată viața.

Eu sunt de părere că inteligența trebuie hrănită. Este de la sine înțeles că antrenarea neuronilor de la o vârstă fragedă are un impact mai puteric asupra dezvoltării inteligenţei decât antrenarea la o vârstă mai înaintată. Așa că dacă ești mămică sau tătic, te sfătuiesc să-i ții creierul copilașului tău mai tot timpul activat pentru că în așa fel inteligența lui se va dezvolta și va deveni cel mai deștept copilaș din grupul său de prieteni.

Creierul funcţionează asemenea unui muşchi: cu cât este mai antrenat, cu atât are un tonus mai bun. Printre cele mai eficiente activităţi pentru creşterea capacităţii intelectuale se numără cele care ne pun la treabă atenţia, creativitatea şi logica.

Ştiai că dacă ai aşeza neuronii în linie dreaptă, aceștia s-ar întinde pe o lungime de 50.000 km?

Învățarea trucurilor magice este benefică din mai multe puncte de vedere: faci conexiuni neuronale noi, dezvolți atenția, citești limbajul corpului mult mai ușor, devii o persoană populară și chiar îți poți rotunji veniturile.

Intră aici și alege-ți cursul de magie ce ți se potrivește.

Tu ce ai învățat nou și interesant în ultimul timp. Aștept să-mi lași un comentariu cu răspunsul la această întrebare.

Comentarii: