typewriter-801921_1280

5 metode prin care poți învăța mai repede ca X

Mai ții minte atunci când erai mititel sau mititică și învățai pentru test sau teză toată ziulica de dimineață până seara și X juca fotbal de dimineață până seara și tot lua o notă mai mare ca tine? Aici există trei variante:

  1.  X copia la test;
  2. X învăța mai repede;
  3. Nu știu, că nu am fost în clasă cu X.

Acest articol pornește de la varianta 2 și anume: X învăța mai repede. În următoarele articole voi dezbate și cum X copia la test, dar și de ce nu am fost în clasă cu X.

Uite 5 metode prin care poți învăța mai repede:

  1. Fă din materialul ce-l ai de parcurs o poveste. Pur şi simplu ia cuvintele pe care trebuie să le înveţi şi fă o povestioară cu ele;
  2. Fă asocieri între orice lucru abstract și ceva familiar;
  3. Pune-ţi singur cât mai multe întrebări. După ce ai citit o dată textul, cel mai bine este să-ţi pui singur întrebări să vezi ce ai reușit să reții;
  4. Redă informaţia sub formă vizuală. Desenează ce ai de învățat și vei reține mai ușor;
  5. Învață trucuri magice că așa îți exersezi memoria, vei face conexiuni neuronale noi și vei deveni cea mai cool persoana din grupul tău de prieteni.

Dacă tot am vorbit de trucuri magice, astăzi îți prezint un truc magic prin care îi poți impresiona prietena lui X. Cursul se numește „impresioneaza fetele cu trucuri magice”.

Acum te înteb, ai avut și tu un X în clasă? Cum îl chema?

Comentarii: