top-10-iluzii-optice-care-te-vor-pune-pe-ganduri_3

5 iluzii optice care îți suprasolicită creierul

Iluzia optică, numită și iluzia vizuală reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Acestea exploatează schimbarea dintre ceea ce ochii văd și creierul percepe.

În continuare îți prezint 5 iluzii optice care prin care poți să-ți stimulezi percețiile și imaginația. Ești pregătit/ă?

1. Privește acest scaun, cum îl vezi? Din față sau din spate?

1

 

2. Începi să vezi niște umbre între pătrate? Nu există, este doar în mintea ta!

2

 

3. Vezi un cub? Să știi că acesta nu există în realitate! Mintea ta începe să creeze margini unde ele practic nu există!

3

 

4. Care cerc portocaliu este mai mare? Cert este că ambele au aceeași dimensiune! Nu mă crezi? Măsoară-le.

5

5. În funcție de ce parte a creierului folosești mai mult, imaginea se va roti fie în sensul acelor de ceasornic, fie invers! Poți schimba direcția de rotire a dansatoarei dacă focalizezi privirea pe o anumită regiune din imagine. De exemplu, poți focaliza privirea pe piciorul ce se roteşte sau pe umbra dedesubtul dansatoarei, iar apoi mută încet privirea tot mai sus.

4

 

Acum că ai văzut aceste cinci iluzii, ce asemănări sunt între ele și viața ta? Aștept exemple reale cănd vezi ceva, iar realitatea este diferită.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă te pasionează percepția, dar și manipularea percepțiilor, atunci te invit să tragi o privire peste cursurile de iluzionism făcute special pentru tine.

Îți recomand următoarele cursuri, mai ales că în perioada aceasta le găsești la reducere:

Comentarii: