creier_nou_1

10 lucruri ce nu le știai despre creier

Creierul este unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru ce ascunde o multitudine de secrete. Astăzi îți prezint doar 10 dintre ele:

1. Cu electricitatea produsă de creierul tău, circa 10-23 de waţi, ai putea aprinde un bec.
2. Creierul nu doarme niciodată în totalitate. De un somn bun depinde modul în care creierul va procesa detalii referitoare la memorie sau alte funcții asemănătoare.
3. Creierul se dezvoltă până la aproape 50 de ani.
4. În timpul sarcinii, creierul femeii se micşorează uşor. Acesta îşi revine însă la dimensiunea normală după şase luni.
5. Ne folosim aproape întreaga capacitate a creierului pe tot parcursul zilei, nu doar 10% din acesta.
6. Creierul simte respingerea socială ca pe o durerea fizică.
7. Informația poate circula în mintea noastră cu o viteză de aproximativ 418 km/h.
8. Creierul este cel mai gras organ din corpul nostru având în componența sa 60% grăsime.
9. Ai putea supraviețui chiar dacă ai rămâne fără o parte din creier pentru că restul va prelua funcțiile părții lipsă.
10. Alcoolul nu te ajută să uiți nimic, însă o cantitate mare din această substanță poate face creierul să își piardă capacitatea de a reține anumite lucruri.

Și pentru că ai fost cuminte și atent până în momentul acesta, îți voi prezenta un al 11-lea lucru ce nu îl știai despre creier:
11. Știai că dacă înveți trucuri magice și le exersezi în fața a 10 prieteni asta îl face pe creierul tău cel mai cool creier din cameră?

Robert Frost, poet american spunea că „Creierul uman este un organ minunat, cum te trezești, cum începe să lucreze și nu se mai oprește decât abia când ajungi la serviciu.”. Acum îți propun ca atunci când te întorci de la serviciu să înveți un truc magic, așa îți dezvolți creierul și vei deveni cea mai cool persoană din cercul tău de prieteni.

Pentru început, te invit să descoperi secretele acestui truc magic . Ce spui? Ai curaj?

Comentarii: