Gândurile tale pot fi citite-Lasă-mă să încerc (1)

Cum să citești gândurile oricui

Unele persoane, respectabile, care au venit la spectacolele mele, nici astăzi nu mă cred când le spun că nu sunt posedat sau că nu am puteri paranormale.

Acest articol clarifică această presupunere, mai exact recunosc public faptul că sunt un om normal.

S-a întâmplat în 2013.

Eram la unul din spectacolele mele, la Cluj Napoca. Era un restaurant aflat pe o colină, de unde se vedea orașul în splendoarea lui. Organizatorii au ales locul pentru spectacolul meu, undeva pe o terasă spațioasă. Au făcut în așa fel încât să pot fi văzut de toată lumea cu ușurință.

A început spectacolul și ca de fiecare dată, schimb momentele de magie în ultimul moment. Fac asta pentru că oamenii din public nu sunt la fel de fiecare dată. Uneori am mai mulți tineri, alte ori am mai multe femei, înțelegi ideea.

În acel spectacol, m-am gândit să introduc un număr de citirea gândurilor. Persoana care avea să fie chemată din public, ca să mă ajute la acest număr era o femeie. Am pus-o să se gândească la mai multe lucruri, pe care eu i le ghiceam înainte să mi le spună.

A fost șocată la final!

Cum și de unde mi-am dat seama la ce lucruri s-a gândit ea? Simplu! Am folosit câteva metode pe care le-am învățat în cariera mea de artist iluzionist.

Ei bine, dacă citești acest articol până la final, ai ocazia să afli cum poți să faci și tu să citești gândurile celor apropiați.  Dar înainte de a trece la explicații, vreau să te ajut să înțelegi ce este de fapt acest efect de mentalism.

 

Citirea Gândurilor – Ce este acest efect?

Citirea Gândurilor se referă la puterea magicianului de a știi ce gândește o altă persoană sau a anticipa la ce urmează să se gândească.

Practica citirii gândurilor datează din Grecia Antică, pe vremea când preoții se uitau la o femeie însărcinată și ”puteau” să-i spună dacă va avea băiat sau fată.

In acest caz, preotul ii spunea femeii sexul copilului, de exemplu baiat, dar el trecea pe un pergament că aceasta va avea fată. In felul ăsta, după naștere, dacă femeia avea băiat, toată lumea era fericită că treaba lui a fost facută bine. În schimb, daca primea reclamatii, el deschidea pergamentul datat, în care era scris că femeia urma să nască o fată, dar nu știe de ce aceasta a înțeles greșit. Cum sunt șanse 50%-50% să reușești să ghicești așa ceva, îți dai seama că nu era greu să dai impresia că ești în comunicare directă cu ”toate puterile din cer”.

Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii, cu un moment de citirea gândurilor, îți ofer trei metode prin care poți face acest lucru simplu și la îndemâna oricui.

 

Metoda de Citirea Gândurilor Nr. 1 – Anticiparea + Ajutorul statistic

Scrie ceva pe o foaie de hartie pe care o impaturesti si spune-i cuiva să se gândească la o țară în care ar dori să călătorească la un moment dat.  De exemplu Anglia.

Acum mai scrie ceva pe o foaie de hartie pe care o impaturesti și roagă pe altcineva să-ți spună un număr de mașină la alegere. De exemplu B-333-ADI

Acum mai scrie ceva pe o foaie de hartie pe care o impaturesti și roagă pe altcineva să se gândească la numele unei persoane dragi. De exemplu Gonzales.

Iar pentru final scrie ceva pe o ultimă foaie de hârtie și roagă pe cineva să-ți spună o culoare. Cei mai mulți aleg Roșu sau Albastru!

După ce ai terminat seria aceasta de întrebări, desfaci hartiile împăturite și le arăți că pe ele sunt exact răspunsurile lor.

Iată cât este de ușor de făcut

Ai nevoie doar să știi un singur răspuns. În exemplul de mai sus, ai nevoie să știi doar culoarea pe care o va alege. Ce faci este doar să te folosești de câteva statistici care arată că dacă rogi o persoană să se gândească la o culoare, ea se va gândi la roșu sau la albastru. Dacă în schimb o rogi să se gândească la un număr între 1 și 10, aceasta se va gândi cel mai probabil la 7. Iar dacă o vei ruga să se gândească la un fruct, acesta va fi cel mai probabil un măr, iar dacă e vorba de o legumă, aceasta va fi cel mai des o roșie. Așa că ai de unde alege.

Ce ai de făcut este să scrii pe prima foaie, fără să vadă nimeni, RĂSPUNSUL LA ÎNTREBAREA STATISTICĂ, înainte să formulezi prima întrebare. În felul ăsta, ești în avantaj cu un răspuns.

Mai exact, pe prima foaie, tu nu vei scrie Anglia, pentru că evident, încă nu știi acest răspuns. Dar nu trebuie să lași să se vadă acest mic secret. Deci pe prima foaie scrii răspunsul de la ultima întrebare și anume Roșu. Apoi pe a doua foaie scrii ANGLIA. Pe a treia foaie scrii numărul de mașină pe care tocmai l-ai aflat: B-333-ADI. Pe a patra foaie scrii răspunsul la întrebarea anterioară: Gonzales. Și uite așa ai răspunsurile la toate întrebările. Dacă de exemplu, răspunsul la ultima întrebare nu este roșu ci portocaliu, tu ai ghicit deja răspunsul la trei întrebări. O mică eroare este acceptabilă în orice domeniu.

Poți face acest efect și cu mai multe întrebări dacă ești cu mai multe persoane în cameră!

Ca să-ți fie mai simplu să înțelegi îți fac și o schemă vizuală:

Intrebare Ce scrii tu pe foaie Ce răspuns posibil primești de la spectator
Zi-mi o țară Roșu ANGLIA
Zi-mi un număr de mașină ANGLIA B-333-ADI
Zi-mi un nume B-333-ADI Gonzales
Zi-mi o culoare Gonzales Roșu

 

Metoda de Citirea Gândurilor Nr. 2 – Barnum efect

Numele acestui efect vine din secolul XIX, de la persoana care la și inventat.

T.P. Barnum, un artist de circ, pretindea că poate face predicții despre orice persoană. El era cunoscut și după o expresie celebră: ”În fiecare minut se naște câte un fraier”.

Barnum a observat probabil un tipar lingvistic în practica ghicitoarelor. A observat că cei mai mulți oameni au tendința să accepte o vagă descriere de personalitate ca potrivindu-se perfect pentru ei.

Acest efect mai este întâlnit și sub numele de FORER după psihologul Bertram R. Forer, care în 1948 a folosit tehnica lui Barnum într-un experiment celebru efectuat pe un grup de studenți.

Ca să nu o mai lungesc, ia textul de mai jos și citește-l unei persoane de lângă tine. Spunei că urmează să-i citești exact trăsăturile ei de personalitate.

„Ai o mare nevoie ca ceilalţi să te placă şi să te admire. Ai tendinţa de a fi critic cu tine.

Dispui de o mare capacitate, neutilizată, pe care nu ai transformat-o în avantajul tău. Deşi ai unele puncte slabe de personalitate, în general, eşti în măsură să le compensezi.

Disciplinat şi cu auto-control în exterior, ai tendinţa de a te îngrijora şi de a fi nesigur în interior. Din când în când ai îndoieli serioase cu privire la faptul că ai luat decizia corectă sau că ai făcut un lucru bun.

Îţi plac schimbările, într-un anumit grad, şi varietatea, astfel încât devii nemulţumit atunci când eşti îngrădit de restricţii şi limitări. Te consideri o persoană independentă şi nu accepţi ca cineva să te oblige să crezi ceva în absenţa unei dovezi.

Nu dezvălui cu uşurinţă lucruri semnificative despre tine şi ţi se pare că nici nu e potrivit un astfel de comportament, mai ales dacă oamenii nu se cunosc.

Uneori eşti extrovertit, amabil, sociabil, iar alteori eşti introvertit, precaut, rezervat. Unele dintre aspiraţiile tale tind să fie destul de nerealiste.

Securitatea este unul dintre obiectivele tale majore în viaţă.”

Sunt curios care va fi reacția acelei persoane? Stare de șoc sau confuzie? Stai liniștit, se întâmplă destul de des cu acest efect.

Acum 15 ani, prezentam o emisiune TV în direct în care aveam și rubrica horoscop. La un moment dat, mi-am zis să mă joc puțin. Am invitat telespectatorii să mă sune și să-mi spună în ce zodie sunt, iar eu le voi citi în direct horoscopul. Le citeam horoscopul, doar că de la cu totul altă zodie. Iar oamenii îmi spuneau că este exact despre ei J

Efectul Barnum este folosit foarte des la ghicitul în cafea, ghicitul în cărți, etc.

 

Metoda de Citirea Gândurilor Nr. 3 – ”Știu la ce te gândești”

Iată ce ai de făcut:
•    Alege un număr între 1 şi 10.
•    Înmulţeşte-l cu 9.
•    Dacă este un număr din două cifre, adună-le.
•    Acum scade 5.
•    Asociază rezultatul unei litere a alfabetului, A fiind 1, B – 2, C – 3, D – 4 şi aşa mai departe.
•    Gândeşte-te la o ţară care începe cu acea literă.
•    Ia penultima literă din numele ţării şi gândeşte-te la un animal de casă care începe cu ea.
•    Gândeşte-te la culoarea acelui animal.

Răspuns: Te gândeşti la un Câine Alb din Danemarca?
Această metodă se bazează pe calcule matematice simple și pe statisticile de care am vorbit mai sus. Ca să înțelegi cum se face, trebuie să știi că orice număr înmulțit cu 9 are ca rezultat un număr cu două cifre. Dacă le aduni vei avea ca rezultat tot cifra 9. Știind asta, mai ai de făcut doar să influențezi răspunsull următor în care rezultatul să fie 4. Astfel că rogi persoana să scadă din 9 cifra 5. Și așa ai ca rezultat cifra 4 care corespunde cu litera D. 99,9% din oameni, dacă îi pui să-ți zică o țară cu litera D, aleg Danemarca. Ai putea să te oprești aici, dar e mai interesant să faci o predicție mai complexă. Astfel că îl pui să se gndească la un animal casnic și la culoarea acestuia. Cei mai mulți aleg câine de culoare albă sau maro.

Imaginează-ți că folosești unul din cele trei exemple de mai sus cu prietenii sau cu colegii tăi. Dacă vei repeta în mod temeinic și te vei pregăti bine, sunt șanse să ți se spună și ție că ești ”paranormal”

 

P.S. Dă-mi o mână de ajutor. Scrie-mi acum într-un comentariu mai jos, câteva locuri sau persoane unde ai vrea să ghicesti gandurile? Voi face un video cu cea mai neobisnuita idee pe care o primesc in comentarii!

 

 

Comentarii:
maugustin spune:

Multumesc si eu Mihaela 🙂